Hakkımda

13 Ocak 2011 Perşembe

DİZİ OYUNCULARI NASIL KEŞFETİLDİ

Hayranlıkla izlediğimiz dizi yıldızları keşfedilmeden önce sıradan hayatlar sürdürüyorlardı. Kimi barmen, kimi manken, kimi tiyatrocu , kimi de öğrenciydi! Onların nasıl şöhret olduklarını merak edenlere...

Fahriye Evcen: Almanya'nın Solingen şehrinde doğdu. Dusseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bülümü'nde okurken Türkiye'den Hasret dizisi için teklif alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte istanbul'a yerleşti. Zaman içerisinde gitgide popülaritesini arttıran güzel oyuncu, şu anda Türkiye'nin en iyi kadın oyuncuları arasında gösteriliyor. Yabancılar için açılan sınavı kazanarak Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne giren Evcen, dizi saatlerini de okuluna göre ayarlıyor.


 Meryem Uzerli: "Muhteşem Yüzyıl" dizisindeki Hürrem rolü için Türkiye genelinde devlet ve şehir tiyatroları, oyunculuk eğitimi veren kurslar ve konservatuvarlarda araştırmalar yapıldı. Aynı zamanda Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya, Hırvatistan ve Bulgaristan'daki ajanslarla da kasta uygun, Türkçe bilen oyuncular için iletişime geçildi. Yaklaşık sekiz ay süren araştırmaların ardından, Almanya'da yaşayan 27 yaşındaki Meryem Uzerli'de karar kılındı. Uzerli'nin, oyunculuk gücünün ve fiziksel özelliklerinin yanı sıra Almanca, İngilizce, Türkçe ve Rusça bilmesi de role seçilmesinde etkili oldu. Oyunculuk eğitimi alan ve Almanya'daki birçok dizi, film, tiyatro oyununda rol alan genç oyuncu, Hürrem rolünü canlandırmak için Türkiye'ye geldi.



Azra Akın: Hollanda’nın Almelo şehrinde doğan Azra Akın’ın yıldız kategorisine yükselişi, 2002 yılında katıldığı Türkiye güzellik yarışmasıyla başladı. Önce Türkiye güzeli seçilen Akın ardından Dünya Güzeli tacını taktı. Birbiri ardına gelen dizi film ve reklamlarla yükselen güzel yıldız, ekranların en çok aranan yüzü haline geldi.



Fırat Çelik: Almanya’da doğan ve çok küçükken ailesinin Paris’e göçtüğü Fırat Çelik, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ adlı dizide son dönemin en parlayan oyuncularından biri. Çelik, inşaat işçiliğinden barmenliğe ve modelliğe, birbiriyle ilgisiz bir sürü mesleğe dalıp çıktı. Sonra çevresindekilerin desteğiyle oyunculuğu denedi. Fransa ’nın en iyi yönetmenlerinden Thierry Harcourt’la yolları kesişen Çelik “Familie d’accueil” in ekibine girdi. Çelik’in şu anda burada olmasının sebebi, İFF’de gösterilen, Philip Lioret’nin filmi ‘Welcome’ oldu. Festival esnasında yapımcılardan teklifler alan oyuncu geçici olarak Türkiye’ye döndü. Çelik, patlamasını ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’? isimli dizide Fatmagül’ün nişanlısı Mustafa karakteriyle yaptı.



Mehmet Günsür: İstanbul’da doğan ünlü oyuncu aslen Yugoslav göçmeni bir ailenin çocuğu. Ferzan Özpetek’in Hamam filminde rol aldıktan sonra İtalya’ya yerleşen ve İtalyan bir mimar olan Katerina Mongio ile evlenen Günsür, rol aldığı sinema filmleriyle gitgide popüleritesini arttırdı. “The Italian” adlı filmde de ‘Arnavut’ bir genci canlandıran yakışıklı oyuncu, sonrasında sık sık Türkiye’ye gelerek burada da başarılı işlere imza attı. Ali adında bir oğlu ve Maya adında bir kızı olan Günsür fanları bir hayli fazla.




Cansel Elçin: İzmir, Tire’de doğan oyuncu 9 yaşından bu yana Fransa’nın başkenti Paris’te yaşamını sürdürüyordu. Orada tiyatro eğitimi alan ve bir çok oyun da rol alan Elçin’i izlemeye giden Ferzan Özpetek keşfetti. Ardından Tomris Giritlioğlu ile tanışan Elçin, ‘Kırık Kanatlar’ adlı dizi ile Türkiye’de sanat hayatını sürdürmeye karar verdi. Türkiye’de en çok tercih edilen erkek oyunculardan biri olan Elçin halen Tuba Büyüküstün ile birlikte Gönülçelen adlı dizide rol alıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder